(recept
si oblíbilo 104 návštěvníků)
Ihned měkké vánoční perníčky
![Ihned měkké vánoční perníčky](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/141212/21/j156236.jpg)
Potřebné ingredience
650 g hladké mouky T650 !!!, 250 g cukr moučka, 10 g jedlé sody, 4 celá vejce, 50 g másla (jemně povoleno v mikr. troubě, 100 g medu (jemně povoleno v mikr. troubě), 1 lžička skořice - vrchovatá, 1 lžička peník. koření - vrchovatá, kůra z jednoho citronu
Postup přípravy
před pečením nutno potřít vodou!!!!!!!!!!!
všechno smíchat - udělat těsto. Med i máslo dám jemně rozpustit do mikrovlnky. hotové těsto musí být pevné, nelepivé. dám do sáčku a nechám do dalšího dne odpočinout........ale vydrží v lednici v pohodě týden, 14 dní.z tohoto množství je cca 3,5-4 plechy perníčků. těsto vyválím na cca 4-5 mm. dám na plech s pečícím papírem - dost se nafouknou - tak raději víc od sebe. před pečením - všechny perníčky potřeme vodou!!!!!!!!!!!!!!!!! Pečeme cca 5 min -na190°C (nutno se dívat - každá trouba peče jinak - třeba zeslabit a dopéct.po vytažení z trouby hned potřít žloutkem smíchaným s troškou vody.Perníčky jsou ihned měkké a u nás dlouho nevydrží...... pečeme je už cca 5 let.
všechno smíchat - udělat těsto. Med i máslo dám jemně rozpustit do mikrovlnky. hotové těsto musí být pevné, nelepivé. dám do sáčku a nechám do dalšího dne odpočinout........ale vydrží v lednici v pohodě týden, 14 dní.z tohoto množství je cca 3,5-4 plechy perníčků. těsto vyválím na cca 4-5 mm. dám na plech s pečícím papírem - dost se nafouknou - tak raději víc od sebe. před pečením - všechny perníčky potřeme vodou!!!!!!!!!!!!!!!!! Pečeme cca 5 min -na190°C (nutno se dívat - každá trouba peče jinak - třeba zeslabit a dopéct.po vytažení z trouby hned potřít žloutkem smíchaným s troškou vody.Perníčky jsou ihned měkké a u nás dlouho nevydrží...... pečeme je už cca 5 let.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/170721/08/b19386-1500618631.jpg)
Nicoll123
(upraveno)
18. 12. 2014, 14:30
tak jsem zvědavá, právě jsem dodělala těsto
jen bylo hodně suché, drolilo se, nechtělo se pořádně spojit. co se spojilo dala jsem do lednice zbytek do koše
![:)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120406/14/b248669-1333716231.jpg)
petromila2
(upraveno)
21. 12. 2014, 17:43
@Nicoll123
opravdu? tak to se mi nikdy nestalo
to mě mrzí!
![:-o](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/6.gif)
![:-o](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/6.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/140528/07/b525281-1401254785.jpg)
Modrá666
(upraveno)
14. 12. 2014, 9:02
Ej jak vidím med do mikrovlnky ..no ,ale ono se to dobre v medu stejně pak zničí při 190 v troubě , že
Prosim mužete sem přidat recept na zdobicí polevu
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/161227/15/b10256-1482849194.jpg)
Aliga
(upraveno)
16. 12. 2014, 14:25
@Modrá666
delam tyto pernicky jsou
a s polevou se neparam
kupuji kralovskou glazuru http://www.hospodynkam.cz/kralovska-glazura-100g
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![:)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120406/14/b248669-1333716231.jpg)
petromila2
(upraveno)
14. 12. 2014, 10:34
@Modrá666
Hedvi, já vím, není to "košer" , ale dávám to tam do jedné mističky s máslem, dám to na nejmenší výkon a nechat to jen "povolit" kvůli dobrému zpracování. A polevu....... 10 ml bílku 4 vrchovaté lžičky cukr moučka - alespoň 4-5 x přesít přes jemné čajové sítko trošku citr. šťávy 1 lžička škrobu třeme ručně - ale tu konzistenci už musíte odhadnout sama
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120406/14/b248669-1333716231.jpg)
petromila2
(upraveno)
12. 12. 2014, 21:06
NUTNO POTŘÍT PŘED PEČENÍM VODOU!!!!!!
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/131125/20/b244390-1385408359.jpg)
annahej
(upraveno)
14. 12. 2014, 13:53
@petromila2
Zajímalo by mě nač ta voda? Aby byly lesklejší či hladší? Mám podobný recept, jen tam mám 80dkg mouky, 25dkg Stelly a 8 lžic medu ostatní je stejné, jen koření si melu sama a nepotírám to žádnou vodou, až potom tím vajíčkem a jsou opravdu úžasné
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120406/14/b248669-1333716231.jpg)
petromila2
(upraveno)
14. 12. 2014, 16:14
@annahej
recept jsem dostala od od 80-leté paní, která je pekla celý život. já mám pocit, že ta voda je tam možná proti vysušení, protože perníky se pečou opravdu rychle.